Obilježavamo Dan državnosti BiH

Nakon sađenja u Kampusu UNSA u okviru akcije pohod na Olimpijske planine i obilježavanje Tačke mira, predsjednik Međunarodnog centra za mir, direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić je uručio 25 sadnica smrče direktoru Damiru Petriniću za uređenje Olimpijskog Centra Skenderija.

Tom prilikom Spahić je naglasio da 25 sadnica smrče simbolizira Dan državnosti Bosne i Hercegovine i istakao posebni značaj za BiH i njen glavni grad Sarajevo sa kojim sarađujemo od 1969. godine u organizaciji Omladinskog centra Dom mladih, poetika prostora, svjetskih prvenstava u stonom tenisu i ritmičko-sportskoj gimnastici od vremena održavanja XIV zimskih olimpijskih igara i Festivala sarajevska zima od 1984. godine do današnjih dana. Spahić je najavio učešće Olimpijskog Centra Skenderija i u programu 40. Međunarodnog programa sarajevska zima. 

Diektor Damir Petrinić se zahvalio na daru i zajedno sa Spahićem uputio čestitke za Dan državnosti građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i svijetu. Petrinić je izjavio da je pred Skenderijom veliki izazov za očuvanje njenog mjesta u privrednom, kulturnom i sportskom životu naše zemlje u regiji i svijetu, kao i uvjerenje da će rekonstrukcija objekata Centra Skenderija koji obuhvata 70.000m2 postati kreativna zona novih tehnologija i središte stručnih i obrazovanih kadrova koji mogu konkurisati na svjetskom tržištu. Akcija pohod na Olimpijske planine se nastavlja sutra u parku Betanija a narednih dana u parku kod Austrijske kuće i Druge gimnazije čime se Festival Sarajevo i Grad Sarajevo direktno uključuje u evropski projekat GO GREEN Festival's, Story-e.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page