Odgođen SAHAF

Obaviještavamo Vas da je Sarajevo Halal Sajam - SAHAF 2014, planiran za period od 25. do 27. septembra 2014. godine, odgođen za 2015. godinu. Uprkos našim naporima i istrajnosti u prevazilaženju svih prepreka u organizaciji SAHAF-a postoji nekoliko razloga koji su direktno uticali na donošenje odluke o odgađanju SAHAF-a.

Imajući u vidu prirodne nepogode koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu tokom 2014. godine, mnogi potencijalni izlagači su se fokusirali na saniranje nastalih šteta i pomaganje unesrećenim područjima. Ovaj tip pomoći i ovakva ulaganja su svakako prioritet u trenutnoj situaciji i zbog toga ne čudi činjenica što su mnoge kompanije velika novčana sredstva usmjerili u ovom pravcu, a na uštrb sajamskih i sličnih promocija.

Prirodne nepogode, percepcije o nestabilnosti uzrokovane vijestima o februarskim protestima i, općenito, nepovoljna politička situacija u Bosni i Hercegovini doveli su do slabog odziva i interesa od strane poslovnih ljudi iz različitih krajeva svijeta. Podrška koja se očekivala od nadležnih državnih organa i drugih relevantnih institucija ove godine je također izostala. Nepovoljna ekonomska situacija te fokusiranost na aktivnosti u vezi izbora u oktobru 2014. godine su vjerovatno glavni razlozi zbog kojih je izostala konkretna podrška afirmisanju halal industrije u 2014. godini.

Zbog svega prethodno navedenog, organizatori nisu bili u mogućnosti angažirati potrebne ljudske resurse, što se također pokazalo kao jedan od faktora koji su doveli do odluke o odgađanju SAHAF-a 2014.

Organizacioni odbor izražava žaljenje zbog odgađanja SAHAF-u.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page