Konvoj u Domu mladih

Kultna sarajevska grupa Konvoj vratila se koncertnim svirkama 20. decembra nastupom u Domu mladih. 

Publiku, u kojoj su se nalazili i mladi i oni stariji, prvo su tridesetak minuta zagrijali momci iz benda Strava škola, a potom je uslijedio dokumentarni film o Konvoju u kojem su, između ostalih, govorili Želimir Altarac Čičak i Damir Marjanović.

Nedžad Merdžanović i kolege svoju svirku su počeli singlom "O slobodi", javnosti predstavljenom prije dvije godine, a nakon nje uslijedila je popularna numera "Radosti i veselje" sa posljednjeg albuma "Mimosvijet".

Među starim i novim hitovima izvedenim u dvorani u kojoj je počela afirmacija Konvoja publika je posebno uživala u pjesmi "Ograisana". Ona ih je, kao i drugi stariji hitovi Konvoja, podsjetila na "neka dobra stara vremena", ali su Hamo, Nećko, Haris i Bojan pokazali da su dobru energiju uspješno prenijeli i na posljednji, peti album koji je veoma dobro prihvaćen.

Dodajmo i to da su članovi benda uoči koncerta pozvali fanove da svojim mobitelima snimaju detalje atmosfere za vrijeme sviranja pjesme "Ludnica" i pošalju na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a najkreativniji snimci će biti uvršteni u spot za ovu pjesmu.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page