Održan bajramski koncert

Prvi dana Ramazanskog bajrama u Sarajevu i ove godine je obilježen tradicionalnim koncertom “Bajram dođe, mirišu avlije”. Tradicionalni bajramski koncert u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo "Bajram dođe, mirišu avlije" održan je u Kulturno-sportskom centru Skenderija, u dvorani. Pogledajte kako je bilo na koncertu.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo već devetu godinu u povodu obilježavanja prvog dana Ramazanskog bajrama organizira koncert, a cilj je da građani Sarajeva, ali i ostali večernje sate prvog dana Bajrama provedu u lijepom ambijentu slušajući ilahije, kaside i sevdalinke. Koncertu je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, a nastupio je veliki broj solista, orkestara, horova...

Inače, ova tradicionalna kulturna manifestacija afirmira pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi ovaj za muslimane veliki praznik, kao što su upućivanje na međusobnu solidarnost i ljubav, očuvanje rodbinske bliskosti, poštovanje prema starijima, darivanje i podsticanje na razvijanje moralnih vrijednosti.

Izvođači ovogodišnjeg programa bili su Hanka Paldum, Eldin Huesinbegović, Burhan Šaban, Senad Podojak, Armin Muzaferija, Zejd Šoto, Rusmir Memić, Aldijana Tuzlak-Bećar, Zanin Berbić, Hikmet Hadžiabdić, Miralem Babajić, Šerif Delić, Mustafa Isaković, a gost iz Turske bio je Mustafa Demirci. Učestvovali su i horovi "Mektebski bulbuli", "Sejfullah", "Preporod", "En-Nahl" i hor MIZ Sarajevo.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page