Rundek Cargo Trio

Darko Rundek i Cargo Trio su 19. augusta u Domu mladih održali koncert kojim su nastavili svoju turneju "Mostovi" u okviru koje će posjetiti četiri bh. grada. Pogledajte kako je bilo na koncertu.

Članovi Rundek Cargo Trija su koncert počeli sa skoro sat vremena zakašnjenja, no Rundek je to objasnio činjenicom da je želio da svi posjetitelji završe sa gledanjem filmova u okviru Sarajevo Film Festivala. Ipak, jedinstvena i pomalo magična atmosfera koja prati njegove koncerte učinila je da posjetitelji uživaju u hitovima sa novog albuma "Mostovi", ali i u starijim pjesmama Rundekovih samostalnih angažmana kao što su "Ruke" ili pak starih hitova koje je snimao sa Haustorom, poput "Uzalud pitaš".

"Pitali su me kako duša može ginuti od tišine kad bi tišina trebala predstavljati spokoj, mir i lijek za dušu. Ipak, tišina simbolizira usamljenost, a usamljenim ljudima donosi patnju. Kupovinom ulaznice za naše koncerte u BiH pomažete projektu Muzička soba za mališane bez roditeljskog staranja u Domu Bjelave", poručio je Rundek, nakon čega je uslijedio aplauz.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page