Kids Kinđurijada u Domu mladih

Djeca i njihovi roditelji 21. februara u Domu mladih uživali su u drugoj po redu Kids kinđurijadi. Kids kinđurijada je zabavno-edukativni projekat za djecu, u kojoj najmlađi imaju priliku uživati i u brojnim zabavnim sadržajima.

Tema ovogodišnje Kinđurijade je bila ekologija, a cilj organizatora je usmjeriti pažnju djece na pravilno odlaganje ambalažnog otpada i mogućnosti njegovog iskorištavanja. S tim ciljem je osmišljena edukativno kreativna radionica crtanja, slikanja i izrade kostima od recikliranog materijala, te interaktivna predstava "Tvrle ekolog" koju su djeca gledala u 16 sati.

Još neke od aktivnosti u kojima su djeca imala priliku uživati su radionice "Postani DJ" uz DJ-a o osnovama elektronske muzike, muzička radionica u kojoj su učili svirati na muzičkim instrumentima, plesna radionica, te radionica "Postani radio voditelj". Na kraju druženja, u 16:30 se održao veliki party, kada su izabrana tri najbolja kinđura kojima su dodijeljene prigodne nagrade. Sav prihod od ulaznica za one starije od 18 godina je išao u humanitarne svrhe za pomoć dvoipogodišnjoj Lamiji Pehlivanović kojoj je potrebno liječenje.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page