Pogledajte listu aktuelnih evenata u Centru Skenderija

INTERIO 2023

 

I N T E R I O  :  09 - 12 / MART / 2023

38. MEĐUNARODNI SPECIJALIZOVANI SAJAM NAMJEŠTAJA, UNUTRAŠNJEG I VANJSKOG UREĐENJA TE PRATEĆE INDUSTRIJE

Slijedeći svoj cilj, od davne 1978. godine, da pruži podršku unaprjeđenju i razvoju jedne od najperspektivnijih bosanskohercegovačkih grana privrede - drvne industrije - naročito proizvodnje namještaja, te povezivanju domaćih i inostranih privrednika i krajnjih korisnika, KJP Centar Skenderija d.o.o. / Sarajevski Sajam će održati 38. Izdanje Međunarodnog specijalizovanog sajma namještaja, unutrašnjeg i vanjskog  uređenja, te prateće djelatnosti „INTERIO“ od 09. do 12.03.2023. godine. 

  • Interio 2023 je najbolja prilika za direktnu prezentaciju i neposrednu komunikaciju u Bosni i Hercegovini, na jednom mjestu i u isto vrijeme. 
  • Drvna industrija u BiH ima dugogodišnju uspješnu tradiciju i jedna je od najprespektivnijih grana industrije, sa izuzetnim izvoznim potencijalom gotovih proizvoda od drveta (kvalitetnih proizvoda, naročito namještaja), ali uz potrebu uvoza reporomaterijala (tkanina za namještaj, poliuretanske pjene, okova svih tipova i vrsta za namještaj, stakla za namještaj, ljepila i ostalih pratećih repromaterijala, te mašina, opreme i rezervnih dijelova).
  • Međunarodna specijalizovana manifestacija Interio od 1978. godine kvalitetno daje potpore razvoju drvne industrije u BiH i međunarodnom povezivanju svih angažovanih i zainteresovanih za drvnu industriju od proizvđača do krajnjeg korisnika. Tokom tridesetšestogodišnjeg održavanja pored bosanskoherecegovačkih kompanija učesnici su bili i mnogobrojne kompanija iz: Austrije; Crne Gore, Danske, Hrvatske, Indonezije, Italije, Makedonije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i mnogih drugih država.
  • Kvalitetan tradicionalni program sa adekvatnim praćenjem aktuelnih trendova:
    • Prezentaciono-izložbeni (namještaj za unutrašnje i vanjsko uređenje stambenih i poslovnih prostora; proizvodi i oprema za unutrašnje i vanjsko uređenje; repromaterijal; strojevi i alati za unutrašnje i vanjsko uređenje ; stručna literature; antikviteti i umjetnine, arhitektonski i dizajnerski projekti i savjetovanja za unutrašnje i vanjsko uređenje)
    • Stručno-edukativni uz suorganizaciju i učestvovanje stručnjaka iz predmetne oblasti (obrazovne institucije, privredne i trgovinske komore, drvni klasteri, strukovne asocijacije) - izložbe radova obrazovnih institucija, izložbe strukovnih asocijacija, međunarodne šumarske konferencije,.stručni seminari, međunarodne izvozne konferencije; međunarodna drvno-tehnološke konferencije, berza poslova u drvopreradi, B2B …
    • Takmičarsko-zabavni: Regionalno takmičenje u dizajnu namještaja i proizvoda od drveta “Quercus”; takmičenja za učesnike (dizajn, kvalitet proizvoda, kreativno uređenje izložbenog prostora; veče za izlagače uz prigodan muzički program; nagradna igra za posjetioce (izlagači sponzori nagradne igre).

Organizator: Kantonalno javno preduzeće Centar “Skenderija” d.o.o. – Sarajevski Sajam, od 1970. godine je organizator uspješnih međunarodnih specijalizovanih sajmova, uz saradnju sa mnogobrojnim domaćim i inostranim kompanijama, ambasadama, ministarstvima, komorama, obrazovnim institucijama, agencijama, udruženjima, klasterima, medijima, a pod vodstvom Organizacionog odbora sajma “INTERIO” sačinjenog od eminenetnih profesionalaca.

Kontakt: Amela Okan (Projekt menadžer)

Tel/fax: +387 33 226-612
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

» Fotografije sa Sajma: Interio 2021, Interio 2019, Interio 2018Interio 2017Interio & Exterio 2015, Interio & Exterio 2014, Interio 2013 «

Demo
Izdvojena galerija:

Dubioza Kolektiv

Rođendan Centra Skenderija

View more

Aktuelna galerija:

Sajam privrede 2023

Sajam privrede u Centru Skenderija

View more

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Edison Pavlović
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: edison.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page