10.000 KM za sportske aktivnosti

Sekretar općinskog organa uprave Općine Centar Sarajevo Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić i pomoćnik općinskog načelnika za finansije Fahrudin Kurtović posjetili su 15. jula Centar Skenderija gdje ih je ugostio direktor Amer Kapo. Povod posjete bio je uručivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar dodijeljen Skenderiji.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Centra Skenderija direktor Amer Kapo. Donirana sredstva su namijenjena za sufinansiranje sportskih aktivnosti.  

Beba je naglasila da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva. Nadam se da će vam sredstva koja ste dobili od Općine Centar biti od koristi. Želim vam puno uspjeha u radu, a sigurna sam da će Općina, u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji kulture i sporta u našoj zemlji, istakla je Beba.

Prilikom potpisivanja protokola Kapo je istakao da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže Skenderiji i da je izuzetno sretan zbog te kontinuirane saradnje. Hvala Općini Centar što po ko zna koji put pomaže KSC Skenderija. Sredstva će biti utrošena za sportske projekte, a na tom polju svaka pomoć nam je dobrodošla. Sportskim klubovima pružamo usluge po nekomercijalnoj cijeni, a izgubljena sredstva moramo nadoknaditi na neki način. Želimo ulagati sredstva da uredimo dvorane u cilju stvaranja što boljih uslova za sve one koji se žele baviti sportom u ovom centru. U 2016. godini smo dobili od Općine Centar i donaciju u iznosu od 30.000 KM namijenjenu za sufinansiranje programskih aktivnosti koje realizuje središnja sarajevska općina. Iskreno se nadam da će saradnja sa Općinom Centar biti nastavljena i u budućnosti, kazao je Kapo.

Logo CS

Centar Skenderija

KJP Centar "Skenderija" d.o.o.
Terezija BB, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Direktor

Damir Petrinić
Tel/Fax: +387 33 226-614
E-mail: damir.p@skenderija.ba

Kontakt

Tel: +387 33 201-203
Tel/Fax: +387 33 211-016
E-mail: info@skenderija.ba
CS facebook page